Šta je potrebno da znate pre nego što se odlučite za tretman mezoterapije?

Mezoterapija je sa razlogom jedan od najtraženijih tretmana koje izvodimo kod nas u ordinaciji. Ona podrazumeva aplikovanje specijalnih hranljivih koktela u središnji sloj kože pomoću tankih iglica, a u cilju postizanja blistave kože, svežeg i odmornog izgleda.

Iako je mezoterapija pouzdan, siguran i efikasan tretman, postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati pre nego se odlučite na ovakav vid tretmana:

  • Pronađite pouzdanog lekara - Kada se odlučite za mezoterapiju, bitno je da nađete kvalifikovanog lekara koji će Vam tretman uraditi profesionalno, kvalitetno i sa minimalnom traumom tkiva.

  • Pitajte o rizicima i nuspojavama – iako je mezoterapija jedan od najsigurnijih tretmana koje možete uraditi, postoje neki rizici kao što su – modrice, svrab, blagi otok ili crvenilo na mestu uboda. Važno je sa svojim lekarom porazgovarati o mogućim nuspojavama kako biste, ukoliko bi se one baš kod Vas javile, mogli reagovati na vreme.

  • Pripremite se za tretman – pre samog tretmana bitno je znati na koji način je najbolje da se pripremite. To uključuje izbegavanje alkohola, kao i lekova poput aspirina ili drugih lekova koji mogu povećati mogućnost od nastanka modrica nakon tretmana.

  • Imajte realna očekivanja – mezoterapija nije instant rešenje, iako se već nakon prvog tretmana mogu videti znaci poboljšanja, obično je potrebno nekoliko tretmana da bi se postigli trajniji i vidljiviji rezultati. Važno je znati šta mezoterapije može učiniti od Vaše kože a šta ne.

  • Nega nakon tretmana – nakon tretmana bitno je slediti uputstva koja Vam lekar koji Vam izvodi tretman daje – to uključuje izbegavanje sunčanja, solarijuma, upotrebu retinola i derivata, kao i konzumiranje alkohola i cigareta nakon tretmana.

Ukratko - pre nego što se odlučite za tretman mezoterapije, bitno je da se pripremite, da imate realna očekivanja od tretmana, da razgovarate o potencijalnim nuspojavama i rizicima od intervencije, pronađete kvalifikovanog doktora za izvođenje ovakvog vida tretmana, kao i za naknadnu negu nakont tretmana. Sledeći ove savete možete se osigurati da će Vaš tretman proteći glatko i da ćete biti zadovoljni rezultatima.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice kontaktirajte nas da zakažete besplatne konsultacije.

Vaša dr Jelena
Previous
Previous

Da li je bolja električna ili obična četkica za zube?

Next
Next

ISHRANA I ZDRAVLJE ZUBA