Da li je bolja električna ili obična četkica za zube?

Sa ponosom možemo da kažemo da smo testirali gotovo sve četkice koje mogu da se nađu kod nas, bilo da su one električne ili obične.

U svetu, a tako i kod nas sve više postoji pomama za električnim četkicama za zube, a da li su one zaista bolje pokušaćemo da Vam objasnimo u sledećem tekstu.

Obične četkice za zube - lako dostupne, pristupačne cene,kao i nikad većeg izbora dizajna i tvrdoće mame Vas da pri skoro svakom ulasku u drugeriju kupite jednu za sebe ili svoje ukućane. Ono što je naša preporuka je da uvek birate četkice sa oznakama SOFT ili ULTRA SOFT. Takve četkice će efikasno oprati Vaše zube, a u isto vreme biće blage, nežne za desni i vršiće masažu istih. Masažom desni povećava se njihova prokrvljenost, što im daje zdrav izgled. Bitno je znati da nije kraj dobrog pranja zuba kada kupite kvalitetnu četkicu. Pored četkice, potrebno je da budete obučeni od strane svog stomatologa koje je u Vašem individualnom slučaju najefikasnija tehnika pranja zuba, kao i koliki je adekvatan pritisak na zube da ih ne biste oštetili.

Električne četkice naizgled deluju jednostavnije za korišćenje, a praksa pokazuje da to one zaista i jesu. Prednost ovakvih četkica je što definitivno ulažete manji napor prilikom pranja a za rezultat dobićete podjednako očišćene zube. Negativna strana ovakvih četkica je veliki izbor na tržištu,a nisu sve podjednako dobre za zube.  Za kvalitetnu električnu četkicu definitivno je potrebno izdvojiti više novca, ali naše mišljenje je da gledajući učinak, kao i dugotrajnost iste defitinitivno je isplativa investicija na duge staze.

Prava istina je da su i obična i električne četkice podjednako dobre ukoliko izaberete onu koja je odgovarajuća baš u Vašem individualnom slučaju. I najbolja četkica za zube neće imati dobre efekte ukoliko je ne koristite pravilno i redovno. Stoga je naš savet da pre svake kupovine najpre se posavetujete sa svojim izabranim stomatologom koja četkica bi u Vašem slučaju i u skladu sa Vašom situacijom bila pravi izbor.

Ukoliko se dvoumite i dalje koje od sredstava za oralnu higijenu da kupite, pozivamo Vas da zakažete besplatan pregled na broj telefona: 064/116 74 65 i mi ćemo Vam rado pomoći pri odabiru. 

Previous
Previous

Botoks – kralj svih tretmana

Next
Next

Šta je potrebno da znate pre nego što se odlučite za tretman mezoterapije?