Botoks – kralj svih tretmana

Iako estetske medicina napreduje na minutnom nivou, još uvek se nije pojavio preparat koji može da parira botulinskom toksinu tipa A – popularnije nazvanom botoksu.

Kralj i imperativ tretiranja bora na gornjoj 1/3 lica prati ga glas da  briše bore kao gumicom. Da li je to zaista istina?

Botoksom najčešće tretiramo tri regije: bore između obrva – popularno nazvane mrštilice, bore na čelu i bore okolo očiju – smejalice ili crows feet bore.

Ko jeste kandidat za tretman botulinskim toksinom?

Kandidat za botoks su svi pacijenti koji žele da spreče nastanak bora u gornjoj 1/3 lica, a imaju izraženu mimiku i/ili početne znakove starenja, kao i pacijenti kojima estetski smetaju bore na ovim regijama.

Da li botoksom mogu da se obrišu baš sve bore?

Mimične bore iz praktičnih razloga delimo na statičke i dinamičke. Statične bore su one bore koje postoje i kada ne pravimo nikakvu mimiku  -  viljive su i u miru, dok dinamičke bore se pojavljuju samo kada pravimo neku mimiku. Botoksom se na isti način tretiraju i jedne i druge, ali rezultati neće biti isti kod oba tipa bora. Dok dinamičke bore možemo u potpunosti da obrišemo, za statičke će nam ipak trebati malo strpljenja. Razlog tome je što su one već duboko urezane na koži.

Da li onda u tom slučaju uopšte ima svrhe raditi botoks?

Da naravno, na taj način mišić se opušta, nema više grčenja i bore već od prvog botoksa postaju pliće, iako neće u potpunosti nestati, njihov uzrok se eliminiše. Ukoliko bismo u ovakvom slučaju nastavili da radimo tretmane botulinskim toksinom, uz neke dodatne metoda kao što je biorevitalizacija ovakve bore bismo mogli značajno smanjiti.

Kako izgleda tretman botoksom?

Nakon detaljno uzete anamneze i razgovora sa pacijentom, razjašnjenih eventualnih nedoumica i nekih pitanja najpre olovkom iscrtavamo mesta uboda i na kraju aplikujemo botulinski toksin.

Sam tretman traje 15-ak minuta i potpuno je bezbolan. Nakon tretmana dobijate detaljna uputstva kako treba da se ponašate, kao i šta treba da izbegavate. Prve efekte ćete videti nakon nekoliko dana a potpuni efekat nastaje posle 2 nedelje kada zakazujemo i kontrolu.

Ukoliko i Vi imate nedoumica u vezi tretmana botulinskim toksinom, budite slobodni da nas kontaktirate da Vam pomognemo.

Previous
Previous

Da li su Skin Booster-i dostigli vrhunac svoje slave?

Next
Next

Da li je bolja električna ili obična četkica za zube?